Nasz dom, nasze aranżacje
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Rozwód? Przyczyny

+18
bako
KasjuszMag
peyton.smitham
dorothy
Sara212
sywi
Anulaa21
gregoria91
wilhelmine.wyman
Nina83
katlyn.lind
Mleczko
Aktuuska
leone.hackett
iga22
Mindi
Uliseska
Ameba25
22 posters

Go down

Rozwód? Przyczyny Empty Rozwód? Przyczyny

Pisanie by Ameba25 Sro Kwi 09, 2014 8:46 pm

Jakie mogą być przyczyny rozwodu?
Czy niedopasowanie charakterów to coś, co może być powodem rozwodu?
I co wtedy z majątkiem?

Ameba25
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 66

Powrót do góry Go down

Rozwód? Przyczyny Empty Re: Rozwód? Przyczyny

Pisanie by Uliseska Czw Kwi 10, 2014 7:03 pm

Oczywiście, że może, ale co do majątku to inna sprawa, tu charakter nie ma zupełnie nic do rzeczy:)

Uliseska
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 74

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mindi Pon Gru 21, 2020 8:03 pm

Często powodem rozwodu są problemy w dogadaniu się dwóch osób. Ludzie czasami decydują się w takich sytuacjach na rozstanie, zamiast spróbować się dogadać, skorzystać z pomocy specjalisty, terapii. Wiem, że w https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ jest taka możliwość. Chodzę do psychiatry właśnie w tej przychodni i jestem zadowolona z efektów terapii.

Mindi
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 31

Powrót do góry Go down

Pisanie by iga22 Sro Kwi 28, 2021 3:59 pm

Przyczyny rozwodów bywają różne ale jedno jest pewne, jeśli zdarzy się taka sytuacja to lepiej polegać na pomocy dobrego adwokata - Łukasza Węgłowskiego. On prowadził moją sprawę rozwodową i wywalczył spore alimenty a także bardzo dobry podział majątku po rozwodzie

iga22
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 64

Powrót do góry Go down

Pisanie by leone.hackett Pią Maj 07, 2021 11:10 am

To prawda, przyczyny rozwodów są bardzo różne i często winą trzeba obarczyć jedną stronę. Niestety proces rozwodowy bywa bardzo skomplikowany, długotrwały i kłopotliwy. Myślę, że w takich sytuacjach powinniśmy korzystać z pomocy adwokata, a czasem przydaje się usługa agencji detektywistycznej. Ja skorzystałem kiedyś z prywatnego detektywa z z tej agencji w Częstochowie https://agencja-arcanus.pl/, ale internet jest pełen podobnych agencji i ogłoszeń.

leone.hackett

Liczba postów : 5

Powrót do góry Go down

Pisanie by Aktuuska Sro Maj 12, 2021 2:37 pm

Można i poszukać pomocy w kancelariach adwokackich, takie firmy częściej oferują kompleksową, bardzo szeroką pomoc prawną z różnego zakresu spraw, mają większe kompetencje, bo i więcej adwokatów, radców prawnych tam pracuje. Można też i szukać kogoś kto się specjalizuje w sprawach, która dotyczy waszego problemu. Jak potrzebujecie pomocy prawnej to sprawdźcie sobie firmę https://lexperiens.pl/ i ich pomoc. Dokładnie przeanalizują sprawę, wycenią i przedstawią wam co po kolei będzie się działo.

Aktuuska
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 50

Powrót do góry Go down

Pisanie by Mleczko Wto Cze 15, 2021 11:10 am

Przyczyn może być ogrom, niestety różnie się życie toczy. Najważniejsze żeby sprawnie przejść przez rozwód i pozałatwiać formalności. Mnie pomagał w tym https://gajda-adwokat.pl/ - dobry prawnik to zbawienie

Mleczko
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 108

Powrót do góry Go down

Pisanie by katlyn.lind Czw Sie 26, 2021 10:46 pm

Przyczyny to bardzo subiektywna kwestia.
katlyn.lind
katlyn.lind

Liczba postów : 4

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nina83 Wto Paź 26, 2021 4:48 pm

Są różne przyczyny rozwodów. Jeśli sprawa jest mocno skomplikowana, to najlepiej wybrać doświadczonego mecenasa, takiego jak http://www.mindykowski.pl/ . Działa w Gdańsku i okolicach. Pomaga w szeroko pojętych sprawach rodzinnych, takich jak rozwody, alimenty czy przyznanie praw rodzicielskich.

Nina83
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 119

Powrót do góry Go down

Pisanie by wilhelmine.wyman Wto Sty 11, 2022 3:25 pm

Przyczyn może być wiele jednak kiedy jesteśmy bez winy powinniśmy walczyć o nasze przyszłe dobro. Aby udowodnić zdradę przed sądem warto skorzysta z pomocy doświadczonego biuro detektywistycznego z Częstochowy https://agencja-arcanus.pl/. Zaletą jest także możliwość zweryfikowania, czy romans małżonka faktycznie miał miejsce. Jeżeli tylko podejrzewasz, że małżonek Cię zdradza, ale nie masz jeszcze pewności, to detektyw to zweryfikuje, zanim podejmiesz kroki prowadzące do rozwodu.
wilhelmine.wyman
wilhelmine.wyman

Liczba postów : 3

Powrót do góry Go down

Pisanie by gregoria91 Nie Lut 13, 2022 12:06 pm

Rozwód to bardzo ciężka sprawa.
gregoria91
gregoria91

Powrót do góry Go down

Pisanie by Anulaa21 Pon Cze 20, 2022 11:50 am

Przyczyny mogą być tutaj przecież naprawdę bardzo różne, więc w to raczej bym nie wnikał. Jest wiele ważnych kwestii, które trzeba tutaj rozsądnie ogarnąć, jak chociażby to, kto zostaje w domu po rozwodzie. Wbrew pozorom, może się tutaj pojawić sporo negatywnych emocji, więc warto podejść do tematu na chłodno.

Anulaa21
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 204

Powrót do góry Go down

Pisanie by sywi Czw Lip 07, 2022 11:50 am

Rozwód jest bardzo ciężkim okresem, dlatego nie warto rezygnować z pomocy prawnej. Rok temu sama miałam sprawę rozwodową i było ciężko, ale wszystko skończyło się dobrze. Jeśli chodzi o pomoc prawną, to ja skorzystałam z adwokat rodzinny Wrocław http://rodzinny-adwokat.pl/

sywi
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 66

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Sro Lip 13, 2022 9:26 am

W życiu różnie bywa, w takich sytuacjach warto sięgnąć po pomoc do specjalistów. Jeżeli szukacie sprawdzonego adwokata od spraw rozwodowych w Warszawie, to osobiście mogę Wam polecić oferte, z której sam skorzystałem. Czy wiecie jak podzielić majątek po rozwodzie ?

Sara212
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 1429

Powrót do góry Go down

Pisanie by dorothy Czw Wrz 22, 2022 5:19 am

a czy interesowałaby cię agencja detektywistyczna gdańsk bo widzę że szukasz właśnie na pomorzu? Poza tym warto jeszcze oprócz konkrentych lokalizacji napisac po prostu do konkretej firmy, bo często jest tak że obsługują klientów na terenie całego kraju, więc nie ma się co ograniczać tylko do lokalnych Smile

dorothy
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 279

Powrót do góry Go down

Pisanie by peyton.smitham Czw Paź 13, 2022 12:27 pm

Też jestem po rozwodzie.
peyton.smitham
peyton.smitham

Powrót do góry Go down

Pisanie by KasjuszMag Pon Gru 12, 2022 11:14 am

Powodów rozwodu jest bardzo dużo, ale przy rozwodzie najlepiej skupić się na sobie i wziąć dobrego adwokata rozwodowego Warszawa. Adwokat pomoże ci ogarnąć wszystkie papiery i doradzi w poszczególnych sprawach.

KasjuszMag
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 172

Powrót do góry Go down

Pisanie by bako Czw Sty 26, 2023 2:32 pm

Przyczyny mogą przecież być różne. Jeśli dwoje ludzi po prostu decyduje, że do siebie nie pasuje to wówczas wystarczy rozwód za porozumieniem stron i taki proces na pewno przebiegnie najszybciej

bako
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 97

Powrót do góry Go down

Pisanie by KasjuszMag Pon Mar 13, 2023 10:47 am

Powody rozwodów są bardzo różne, może być to zdrada, niedogadanie się partnerów itp. A po rozwodzie trzeba zrobić podział majątku Warszawa.

KasjuszMag
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 172

Powrót do góry Go down

Pisanie by włóczykijska Wto Maj 02, 2023 10:02 am

Jeśli macie dzieci to polecam ten wpis na blogu wetalk prowadzonym przez psychologów, warto przeczytać i zrozumieć co przeżywa dziecko podczas rozwodu

włóczykijska
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 16

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maruder Sob Maj 27, 2023 9:57 am

Dla osób przechodzących przez rozwód, zrozumienie zasad podziału majątku jest niezwykle ważne. Polecam przeczytać artykuł na stronie https://iturek.net/miejscowosci/co-sie-wlicza-do-podzialu-majatku-po-rozwodzie, który dostarcza wiele praktycznych informacji na ten temat. Znajdziecie tam wiele wartościowych informacji, które mogą pomóc zrozumieć ten proces.

Maruder
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 788

Powrót do góry Go down

Pisanie by piaseczno Pią Cze 09, 2023 10:06 pm

Także jestem po rozwodzie. Najlepiej w takiej sytuacji odnajduje się prawnik o nazwie Adwokat Rozwodowy, mi bardzo pomogła pani adwokat z Piaseczna -

piaseczno

Liczba postów : 1

Powrót do góry Go down

Pisanie by manikur Sob Cze 17, 2023 11:01 pm

Przyczyn jest naprawdę sporo. Wszystko zależy od związku.

manikur

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maruder Czw Sty 25, 2024 9:19 am

Proces rozwodowy w Polsce wiąże się z różnymi kosztami, które zależą od specyfiki danej sprawy. Oprócz opłaty sądowej, która jest stała, mogą pojawić się dodatkowe wydatki, takie jak koszty reprezentacji prawnej. Więcej o kosztach procesu rozwodowego dowiesz się z artykułu dostępnego na https://nowagazeta.pl/artykul/koszty-procesu-rozwodowego/1515925 i warto pamiętać, że ostateczny koszt często zależy od złożoności sprawy i długości postępowania.

Maruder
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 788

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: