Studia za granicą?
+13
alden76
iga22
bocian
Janka23
diamondbradtke
Lidka
Xawery
mohamed.hoeger
balistreri.korey
belle62
joanie.klein
slyntt
maksik
17 posters
Strona 1 z 1
Studia za granicą?
Czy ktoś z Was zdecydował się może na podjęcie studiów za granicą? Na https://studiawanglii.pl/university/coventry/ dostępna jest informacja o kierunkach i wymaganiach jakie należy spełnić by na takie studia się dostać. Czy wybór zagranicznej uczelni może zwiększyć szanse na lepszą ścieżkę zawodową?
maksik- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 105
Re: Studia za granicą?
Myślę, że jeśli jesteście ciekawi, ile informatyk zarobki to polecam wam sprawdzić treść artykułu na itwiz.pl, gdzie znajdziecie sporo tego typu informacji, po jakich studiach będziecie zarabiać najlepiej. Moim zdaniem warto ich sprawdzić.
slyntt- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 331
Chciałam studiować za granicą jednak słabo znam język.
joanie.klein- Liczba postów : 4
Zawsze chciałam uczyć się za granicą.
belle62- Liczba postów : 4
Jest to bardzo odważne rozwiązanie!
balistreri.korey- Liczba postów : 4
Studia za granicą wydają się ciekawą opcją. Sam nigdy nie korzystałem, ale gdybym miał możliwość to z chęcią bym pojechał.
mohamed.hoeger- Liczba postów : 4
Mi również taka opcja wydaje się bardzo fajna i jestem zdania, że jak najbardziej dobrze jest również wiedzieć o tym jak zrobić studia w Anglii po Brexicie. Bardzo fajną sprawą jest to co napisano na stronie https://turbotlumaczenia.pl/blog/jak-zrobic-studia-w-anglii-po-brexicie/ i jestem zdania, że właśnie posiadanie takiej wiedzy jest niezwykle ważne.
Xawery- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 200
Te mogą otworzyć wam drogę na wielką karierę. no ale nie jest powiedziane, że studia w Polsce też tego nie zrobią przecież. Dobre, a i bardzo dobre studia otworzą możliwości na fajne zarabianie. Zobacz oefrty pracy Olsztyn, same aktualne , na portalu Fach Praca.
Lidka- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 87
Nigdy nie studiowałam za granicą, ale za to zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów u nas w Polsce. Znalazłam bardzo ciekawy kierunek, a mianowicie psychologia biznesu. Wiem, że po tym nie będę miała problemów ze znalezieniem pracy.
diamondbradtke- Liczba postów : 1
Jeżeli chodzi o studia to nie trzeba wyjeżdżać zagranicę bo w kraju masz też ciekawe uczelnie. Polecam tą https://ultswiecie.edu.pl/studia/filologia-angielska/ gdzie masz zarówno kierunki lingwistyczne jak i techniczne. Dzięki nim zdobędziesz odpowiednie wykształcenie jak i masz gwarancję pracy.
Janka23- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 350
Po co uczyć się za granicą, skoro w Polsce również mamy wysoki poziom nauczania? Spójrzcie sobie chociażby na Szkołę Medyczną w Gdańsku. Mają mnóstwo kierunków, również tych administracyjnych: https://szkoly-medyczne.eu/kierunki/technik-administracji-nauka-bezplatna/ Po dwuletniej nauce na pewno uda wam się bez problemu znaleźć pracę w zawodzie.
bocian- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 432
Możesz oczywiście studiować za granicą a Hologram legitymacja studencka także zamówić sobie teraz online z dowolnej uczelni, mam na myśli taki kolekcjonerski rzecz jasna
iga22- Forumowy pisacz
- Liczba postów : 64
Według mnie nieważne jest miejsce studiowania. Ważny jest kierunek, aby to on nas interesował. Prawdę mówiąc, jeśli coś nas interesuje, to będziemy się tego uczyć efektywnie, niezależnie, czy uczelnia będzie w naszej rodzinnej miejscowości, za granicą, czy nawet w e-learningu. Dobrze też z góry zaplanować, gdzie chcielibyśmy zrealizować praktyki, jeśli dostaniemy się na konkretny kierunek. Wtedy warto rozważyć, gdzie w przyszłości chcielibyśmy pracować.
alden76- Liczba postów : 1
Według mnie warto inwestować czas i pieniądze w rozwój osobisty.
środki do prania
środki do prania
Sara212- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 1421
Ja podjęłam studia emba w kraju na tej uczelni https://emba-warszawa.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Wymagają one ode mnie i od innych studentów dużo samodyscypliny i samodzielnej pracy. Dzięki temu, wszyscy mamy szansę nauczyć się organizacji swojego czasu oraz rozwijania swoich umiejętność samokontroli. Co o tym myślicie?
sam15- Liczba postów : 4
Bardzo interesującą ofertę studiów zagranicznych znalazłem w firmie Eduworld.pl. Pomagają kandydatowi przejść pozytywnie cały proces rekrutacyjny, a niezdecydowanym udzielają pomocy w wyborze najlepszego kierunku oraz miejsca studiowania. W ofercie znajdziecie bardzo atrakcyjne kierunki studiów w wielu krajach europejskich, więc jest naprawdę z czego wybierać.
rollo- Klikacz
- Liczba postów : 41
Nie trzeba wyjeżdżać zagranicę żeby zdobyć dobre wykształcenie bo wystarczy skorzystać z oferty uczelni https://studiuj.uek.krakow.pl/forma-studiow/informatyka-stosowana-1-stopien/ który jest w Krakowie. Ma on wiele kierunków ekonomicznych i na pewno dobierzesz coś dla siebie. Jak skończysz taką uczelnię to praca będzie szukać ciebie a nie ty jej.
Kłaczek25- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 384
Similar topics
» Studia, jakie najlepiej wybrać?
» Praca za granicą
» Praca za granicą
» Praca za granicą
» Praca za granicą bez języka?
» Praca za granicą
» Praca za granicą
» Praca za granicą
» Praca za granicą bez języka?