Skóra dziecka
+8
zieme.kristina
rose.orn
Karin
qreilly
Oswald
Bruno
bella88
koalia
12 posters
Strona 1 z 1
Skóra dziecka
Macie jakieś praktyczne rady odnośnie dbania o skórę dziecka? Bo chciałabym stosować naturalne metody tak jak kiedyś nasze babcie i mamy. Dużo o tym czytałam a ostatnio wpadł mi w oko artykuł https://swiat-rodzicow.pl/kapiel-w-krochmalu i jest tam dużo praktycznych porad. Córka ma małe problemy z przebarwieniami i nie chce stosować sztucznych kosmetyków
koalia- Klikacz
- Liczba postów : 19
Re: Skóra dziecka
Dzięki za informację. A czy orientujesz się też co gdy pojawi się [url= https://octenisept.pl/stulejka-duzy-problem-malych-chlopcow/]zapalenie napletka u dziecka[/url] ? No, bo mam taki właśnie mały problem... Może doradzisz?
bella88- Forumowy pisacz
- Liczba postów : 50
Dla mnie totalnym hitem i odkryciem ostatnich miesięcy są nutrikosmetyki! Rewelacja. Sporo na ten temat czytałam, dowiadywałam się, no i uzmysłowiłam sobie, że muszę zadbać o swój organizm od podstaw. Przede wszystkim skupić się na tym, jak się odżywiam i czy dostarczam sobie tego co niezbędne, aby zachować dobry wygląd.
Bruno- Klikacz
- Liczba postów : 22
Dobre kosmetyki naprawdę nie są łatwe do znalezienia nawet u nas. Miałem szczęście i udało mi się znaleźć ostatnio po prostu świetny sklep dermaskill Jest naprawdę świetny i różnorodny asortyment, każdy może tam znaleźć coś dla siebie. Ogólnie rzecz biorąc, myślę, że warto tam zajrzeć do wszystkich, którzy cenią wysokiej jakości kosmetyki.
Oswald- Klikacz
- Liczba postów : 25
W razie problemów warto udać się do lekarza.
qreilly- Liczba postów : 4
Skóra dziecka jest skłonna do podrażnień. Dlatego warto zadbać o to, by kosmetyki pielęgnacyjne były delikatne, no i oczywiście skuteczne. Popatrz na przykład na tę emulsję do kąpieli https://www.manada.pl/allerco-emulsja-do-kapieli-skora-sklonna-do-podraznien-i-alergii-400ml-dlugi-termin-waznosci . Działa ochronnie na warstwę lipidową naskórka. Sprawdzi się także w przypadku osób z alergiami.
Karin- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 179
To zależy czy dziecko ma problemy ze skórą czy nie
rose.orn- Liczba postów : 4
Myślę, że podstawą pielęgnacji jest dobry krem nawilżający, ale trzeba sprawdzać skład - im bardziej naturalny, tym lepiej.
zieme.kristina- Liczba postów : 4
Z produktów jakiej firmy korzystacie w przypadku Waszych dzieci i dlaczego?
sprzątanie biur Poznań
sprzątanie biur Poznań
Sara212- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 1421
Ja nie mam jednej ulubionej, firmy, zwykle przy wyborze kosmetyków do pielęgnacji ciała staram się patrzeć na skład, im bardziej naturalny tym lepiej. To dla mnie niezwykle ważne zwłaszcza, w przypadku kosmetyków dla dzieci. Czy znacie jakiś dobry balsam do bardzo suchej skóry dziecka? Widziałam, ze w tym sklepie E-kids Planet mają naprawdę duży wybór tego typu akcesoriów dla najmłodszych.
basjanka- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 108
Przydatne do pielęgnacji dziecka jest lecznicze mydło aleppo Szamir, doskonałe na odparzenia , zmiany skórne. Lecznicze mydło, przyspiesza gojenie ran, działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie
harrolka- Nowy
- Liczba postów : 10
Wiadomo, że zawsze trzeba wybierać jak najlepsze jakościowo produkty dla dzieci. Ja właśnie szukam wózka, który będzie dla malucha bezpieczny i wygodny. Wszystko wskazuje na to, że wybór padnie na Euro-Cart Volt Pro. W pełni spełnia moje oczekiwania.
silver96- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 79
Similar topics
» Jak urządzić urodziny dziecka
» Wózek dla dziecka
» Klocki dla dziecka
» Pokój dziecka
» Urodziny dziecka w domu
» Wózek dla dziecka
» Klocki dla dziecka
» Pokój dziecka
» Urodziny dziecka w domu