Do zrobienia dach
+12
Jędrzej4
dont
fay.zelda
Sara212
Kamilos77
Lodzia
bella88
beauty00
małaaa
inha
dougala
magdaa
16 posters
Strona 1 z 1
Do zrobienia dach
Jestem nieźle wkurzona. Kupiłam dom od biura nieruchomości, na wiosnę miałam się wprowadzać, ale coś mnie tknęło i zrobiłam audyt. Po audycie okazało się, że , niestety, dach do wymiany. Naprawdę nad sobą panuję, pisząc wam o tym. Z kim mogę się umówić na przyszły rok, jak najwcześniej?
magdaa- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 79
Re: Do zrobienia dach
No i dobrze zrobiłaś, bo nigdy nie wiadomo, co to wyjdzie w trakcie budowy, albo remontowania takiego domu. Jeśli miałbym Ci kogoś polecić, to chyba tylko ich https://mgdachy.pl/producent-wiazarow-dachowych/ . Brat z nimi dach budował do projektu MG Projekt. Świetnie sie dogadywali.
dougala- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 102
Znam MG Dachy z opowiadania znajomych. Polecali ich, byli pod wrażeniem jak szybko się takie więzary układa. W porównaniu z cieślą.. Kilkadziesiąt dni różnicy, dużo pieniędzy zaoszczędzone. Także pisz do nich.
inha- Klikacz
- Liczba postów : 44
Faktycznie słyszałam co nieco o firmie MG Dachy https://mgdachy.pl/ i mają być oni specjalistami o solidnych konstrukcji dachów. Nie wiem czy dobrze wiem, ale nie tylko oni produkują wiązary drewniane, również je projektują i nawet montują. Także u nich zyskuje się kompleksowe usługi.
małaaa- Forumowy pisacz
- Liczba postów : 66
Oj, to ja współczuję, chociaż nas też duży koszt czeka. Dach mamy w porządku, ale za to uszczelnianie kominów jest nam potrzebne i to niestety przyjdzie nam opłacać. Dobrze, że polecono nam dobrą firmę, ogólnie nazywa się Frezowanie Kominów, może słyszeliście? Oni oczywiście mają jakiś tam cennik, ale to nie jest aż tak źle.
beauty00- Klikacz
- Liczba postów : 47
Tak. Firma MG Dachy faktycznie tutaj zasługuje na uwagę. Jest to rzetelna i w pełni profesjonalna firma, która działa od wielu lat już na rynku. Tutaj https://mgdachy.pl/wycena-konstrukcji/ macie informacje na temat wyceny u nich. A na dole macie namiar:
MG Domy Sp. z o. o.
Ulica: Uczniowska 13
03-112 Warszawa
NIP: 5242882006
REGON: 382648156
Adres e-mail: biuro@mgdachy.pl
Telefon kontaktowy: 500200660"
MG Domy Sp. z o. o.
Ulica: Uczniowska 13
03-112 Warszawa
NIP: 5242882006
REGON: 382648156
Adres e-mail: biuro@mgdachy.pl
Telefon kontaktowy: 500200660"
bella88- Forumowy pisacz
- Liczba postów : 50
Nie ma się co denerwować. My mamy też dach do zrobienia bo już nam ciekła woda takie były dziury. No nic, czeka nas wydatek i potrzebna będzie też farba na blachę . Słyszałam, że ta farba Aksikor jest bardzo dobra. Ma bardzo wysoką przyczepność do podłoża i jest antykorozyjna.
Lodzia- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 131
Mi dach robił Rajs i szczerze polecam. Znalazłem ich w internecie (po prostu wpisałem w wyszukiwarkę dachy Kobyłka ), ale okazało się, że wielu moich sąsiadów korzystało z ich usług i każdy z nich polecał tę firmę U mnie się sprawdzili i dlatego też mogę ich polecić!
Kamilos77- Klikacz
- Liczba postów : 21
Podczas budowy czy wykończenia domu warto współpracować z najlepszmiy fachowcami.
Sara212- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 1421
Zanim przystąpimy do remontu dachu, czy zatrudnimy ekipę, która go fachowo przeprowadzi, powinniśmy dopilnować wszelkich formalności prawnych z tym związanych. To od tego tak naprawdę rozpoczyna się każda naprawa dachu. Niemniej warto jeszcze na tym etapie skontaktować się z firmą zajmującą się remontami dachów, jej specjalista podpowie nie tylko jakie prace będą potrzebne, ale również jakich formalności będą wymagane do przeprowadzenia remontu.
fay.zelda- Liczba postów : 1
No to dobrze, że zrobiliście audyt, lepiej wiedzieć wcześniej. U nas pokryciem dachu zajęła się firma Ledor Dekarstwo z Zabrza, którą serdecznie polecam. Rzetelnie podeszli do wykonania tego zlecenia i doskonale sobie z nim poradzili. Po dachu chodzili dosłownie jak koty, widać było, że mają odpowiednie umiejętności i doświadczenie. Zlecenie wykonali terminowo, w dobrej cenie.
dont- Forumowy pisacz
- Liczba postów : 57
Normalna sprawa. Przecież jeśli chodzi o kwestie związane z utrzymaniem dachu w odpowiednim stanie, to trzeba zawsze sięgać po jak najskuteczniejsze metody. Na stronie https://naszglospoznanski.pl/mycie-i-malowanie-dachow-wielkopolskie-sposob-na-przywrocenie-jakosci-dachowek-i-blach/ widziałem więcej informacji na temat mycia dachów. Jak często realizujecie takie działania u siebie?
Jędrzej4- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 166
Warto też rozważyć membrany EPDM na dachy bo są dobrym wyborem, jeśli chodzi o materiały dachowe. Oferują najwyższą jakość, trwałość i wytrzymałość, nawet w najbardziej ekstremalnych warunkach pogodowych. Zapewniają również optymalną wydajność termiczną, dzięki czemu idealnie nadaje się do nowego budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego, a także do skutecznej hydroizolacji.
bako- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 97
Skoro macie do wykonania dach, to na pewno też odpowiednio trzeba się do tego przygotować. To co między innymi się wam przydadzą, to membrany dachowe. Czy już znaleźliście coś solidnego dla siebie? Jak nie, to możecie zerknąć na oferty Kiosk-Express - wydaje mi się, że tam znajdziecie coś naprawdę ok.
Justyna- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 188
Jeśli zastanawiasz się nad odnowieniem swojego dachu, warto zwrócić uwagę na kilka ważnych kwestii. Łuszcząca się farba, ogniska korozji czy wyblakły kolor to oznaki, że dach wymaga malowania. Nie chodzi tylko o estetykę, ale przede wszystkim o zabezpieczenie przed warunkami atmosferycznymi. W Lubuskim profesjonalne usługi w tej dziedzinie oferuje Grupa Biotop. Zanim jednak przystąpimy do malowania, ważne jest odpowiednie przygotowanie dachu, co obejmuje dokładne czyszczenie. Dzięki temu nowa warstwa farby będzie lepiej spełniać swoje funkcje ochronne. Moim zdaniem, jeśli chcesz mieć pewność, że prace zostaną wykonane profesjonalnie, warto zlecić je specjalistom. Sprawdź więcej na temat tego procesu na stronie https://newslubuski.pl/polecane/14921-malowanie-dachow-lubuskie-ile-czasu-trwa-realizacja-uslugi.html i podziel się swoimi przemyśleniami.
pumper- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 185
Dachówki betonowe produkowane są z mieszaniny piasku, wysokiej klasy cementu oraz pigmentów, nadających pokryciu dachowemu pożądany kolor. To mocny konkurent znacznie droższych dachówek ceramicznych, niepozostający jednak zbyt daleko w tyle w kwestii trwałości, a designem wręcz dorównujący dachówkom wytwarzanym z gliny.
qeichmann- Nowy
- Liczba postów : 8
Similar topics
» Co na dach
» Jaki dach?
» Dach do wymiany.
» Jaki dach wybrać
» Czy jak dekarz kładzie dach, to rynny i inne takie też?
» Jaki dach?
» Dach do wymiany.
» Jaki dach wybrać
» Czy jak dekarz kładzie dach, to rynny i inne takie też?
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: