Nasz dom, nasze aranżacje
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Remont poddasza w starym domu

+30
KasjuszMag
Justyna
yelonka
omcdermott
nstanton
Kajtek33
corbin69
bocian
olendzka
helmer48
slyntt
daniel36Wilk12
dont
Andzia
miko
amurray
Sara212
idell.williamson
bartell.aric
Jerry
kub.stella
Kamilos77
lucile.jenkins1
arjun.marvin
kazik22223
sisibielis
starucha71
Lodzia
małaaa
regulacja
34 posters

Strona 1 z 2 1, 2  Next

Go down

Remont poddasza w starym domu Empty Remont poddasza w starym domu

Pisanie by regulacja Sob Wrz 22, 2018 2:26 pm

Myślicie, że remont poddasza w starym domu powinien przebiegać we współpracy z kimś, kto zna się na odnawianiu zabytków?
Pytam, bo wiem, że są takie usługi, tylko nie wiem czy akurat dotyczą czegoś takiego.
Tutaj http://www.ppkz.pl/oferta/ widziałam z czym wiąże się taka fachowa renowacja budynków.
Chciałabym jednak poznać też wasze rady i podpowiedzi.
Zwłaszcza jeśli ktoś z was ma z tym coś więcej do czynienia.

regulacja
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 187

Powrót do góry Go down

Remont poddasza w starym domu Empty Re: Remont poddasza w starym domu

Pisanie by małaaa Pon Lis 04, 2019 5:08 am

Właśnie mnie też czeka remont poddasza. Mało tego chce tam doprowadzić nową instalację. Dlatego chce zgłosić się do firmy http://solutconstruction.pl/wiercenie-w-betonie.html , która zajmuje się profesjonalnym wiercenie w betonie. Może ktoś z was o nich słyszała. Bo ja tak-że, są niezawodni.

małaaa
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 66

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lodzia Sob Mar 14, 2020 2:13 pm

Zaangażowałam brata w remont poddasza, gdzie będzie moje mieszkanko. Jednak muszę mu zapewnić odpowiedni sprzęt i urządzenia. Jednym z narzędzi, które potrzebuje jest taki specjalny uchwyt do lasera krzyżowego https://www.taniomania.pl/t/fennel-uchwyty . Właśnie na tej stronie próbuję dokonać wyboru i widzę, ze chyba odpowiedni znalazłam. Jeszcze dziś zamówię.

Lodzia
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 131

Powrót do góry Go down

Pisanie by starucha71 Pią Lis 06, 2020 5:46 pm

Dom, mieszkanie. Czas upływa, a my zastanawiamy się czy i kiedy wykonać remont. Gdy już się zdecydujemy pojawia się wiele pytań. Z jaką firmą się skontaktować? Ile mnie to będzie właściwie kosztowało i czy nie dałoby się tego zrobić taniej? Czym się kierować wybierając wykonawcę? I może się zacząć... po wpisaniu słowo remont czy wykończenia wnętrz naszym oczom w wynikach wyszukiwania Google ukazują się miliony wyników wyszukiwania! Tak, nie setki, nie tysiące, a miliony. Każda strona ma nam coś do przekazania, każdy chce coś dodać od siebie. Wiele szczegółów oraz pytań co do wykonania oraz przebiegu prac pojawia się już w trakcie remontu. Przykładowo stosunkowo często pojawiającą się kwestią jest budżet założony na początku. Niestety zdarza się, że jest on niewystarczający. Potencjalne trudności czasem wynikają z niewiedzy wykonawcy i błędów co do szacunków kosztów materiałów potrzebnych do realizacji. Przykładowo np. gdy jest wykonywane malowanie to poprzez niewystarczające gruntowanie można niedoszacować ilość farby potrzebnej, ponieważ nasiąkliwość ściany jest większa. Warto wszelkie kwestie co do warunków wykonania prac ustalić na samym początku. Innym przykładem może być wizualizacja przestrzenna pokoi. Montaż płyt gipsowo kartonowych w praktyce może pokazać, że do wykonania jest więcej metrów kwadratowych powierzchni niż początkowo było to ustalone, w związku z czym cena również będzie wyższa. Są to rzeczy naprawdę dość elementarne, ale jednocześnie istotne dla udanej realizacji danego zlecenia i warto ustalić harmonogram działania i pracy już na początku.Przy okazji porządku wykonywania prac. Warto sprawdzić w jakim stanie jest powierzchnia w miejscu gdzie będzie wykonywany tynk, a następnie gładź. Zagwarantuje to prawidłową przyczepność, a w następstwie trwałość wykonanej pracy.

starucha71
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 15

Powrót do góry Go down

Pisanie by sisibielis Czw Gru 17, 2020 3:39 pm

Gabinet na poddaszu to fajny pomysł. Blisko słońca, dobre warunki.

sisibielis

Liczba postów : 3

Powrót do góry Go down

Pisanie by kazik22223 Wto Gru 29, 2020 5:47 pm

Sam ostatnio robiłem remont i ten remont wyszedł bardzo dobrze. Dużo osób teraz robi różne remonty.

kazik22223

Liczba postów : 1

https://phuaras.pl

Powrót do góry Go down

Pisanie by arjun.marvin Pią Kwi 09, 2021 10:22 am

Dodatkowo chciałabym zapytać o papier ścierny do drewna. Jakie używać? Z jaką marką mieliście styczność? W sieci znalazłam ten sklep https://www.papier-scierny.pl/. Wybór papieru ściernego zależy od tego, czy obróbkę będziemy wykonywać ręcznie, czy za pomocą szlifierki, oraz od materiału, jaki mamy zamiar szlifować, np. metalu czy drewna. Do szlifierki musimy dobrać innego rodzaju materiały ścierne, np. tarczę listkową do szlifowania drewna, którą mocujemy na szlifierce kątowej zamiast papieru ściernego do drewna.
arjun.marvin
arjun.marvin

Liczba postów : 4

Powrót do góry Go down

Pisanie by lucile.jenkins1 Sro Cze 16, 2021 12:55 pm

Moim marzeniem jest zrobienie sali kinowej na strychu Smile

lucile.jenkins1

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kamilos77 Pon Lis 15, 2021 6:54 am

A skoro jesteśmy w temacie remontu poddasza, to może mi powiecie jak sprawdza się farba na blachę ? Ktoś z was korzystał? Kusi mnie, aby ją kupić, ale chętnie poczytam wasze opinie.

Kamilos77
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 21

Powrót do góry Go down

Pisanie by kub.stella Sro Lis 17, 2021 12:50 pm

Szeroki wybór pasów ściernych bezkońcowych sprawia, że zwiększają się możliwości szybkiej i dokładnej obróbki wielu materiałów. W zależności od potrzeb i rodzaju stosowanego urządzenia bez trudu znajdziemy dziś na rynku właściwy rodzaj pasa z odpowiedniego materiału z dedykowanym i celowym przeznaczeniem. Zajrzyjcie do tego sklepu https://www.pasyscierne.pl/.
kub.stella
kub.stella

Powrót do góry Go down

Pisanie by Jerry Czw Gru 09, 2021 5:01 pm

Czy kładł ktoś z Was lamele ścienne na poddaszu, na skosach? Ciekawa jestem jakby to wyglądało. Upatrzyłam sobie lamele 3d w sklepie Lameo https://lameo.pl/3-lamele-scienne Myślę, że powinno wyglądać super. Kwestia jedynie doboru koloru.

Jerry
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 162

Powrót do góry Go down

Pisanie by bartell.aric Pon Sty 03, 2022 3:02 pm

Jako, że mamy Nowy Rok zastanawiam się nad zrobieniem czegoś dla siebie i przerobienie strychu na siłownię.
bartell.aric
bartell.aric

Powrót do góry Go down

Pisanie by idell.williamson Czw Sty 13, 2022 9:59 pm

My w tamtym roku wreszcie zabraliśmy się za remont poddasza. Piszę "wrescie", bo dom kupiliśmy jakieś 5 lat temu Very Happy ale nigdy nie było na to czasu. Teraz mamy 2 dodatkowe pokoje.
idell.williamson
idell.williamson

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Wto Sty 18, 2022 12:40 pm

Warto zaprojektować sobie to poddasze. Jak będzie fajnie urządzone z pomysłem to na pewno będziecie zadowoleni.

Sara212
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 1421

Powrót do góry Go down

Pisanie by amurray Wto Sty 18, 2022 4:33 pm

Stare poddasze można przerobić na bardzo funkcjonale pomieszczenia np. kino Smile Lub siłownie.
amurray
amurray

Powrót do góry Go down

Pisanie by miko Sro Lut 23, 2022 9:50 am

Też wyremontowaliśmy poddasze i w końcu mamy na nim normalne pokoje no i home office, którego mocno nam brakowało w naszym domu, po tym, jak przeszliśmy na pracę zdalną. Potrzebowaliśmy wielu materiałów budowlanych i remontowych. Zaopatrzyliśmy się w nie w hurtowni ARSEN w Sieradzu. Zakupy w tej firmie wyszły w bardzo dobrej cenie, do tego znaleźliśmy tam wszystko, czego potrzebowaliśmy. Pracownicy tej hurtowni profesjonalnie nam w kilku kwestiach doradzili, polecam.

miko
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 45

Powrót do góry Go down

Pisanie by Andzia Pią Kwi 01, 2022 10:29 am

Polecam wielozadaniowy klej loctite 3090. Świetnie wypełnia wszelkie dziury i szczeliny. Bez niego mój remont skończyłby się fatalnie.

Andzia
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 181

Powrót do góry Go down

Pisanie by dont Pią Kwi 08, 2022 9:41 am

Raczej nie, chyba że macie zabytkowy dom. My mamy dość stary dom, ale adaptacja była wykonywana przez zwykłych fachowców. Ociepleniem poddasza zajęła się u nas firma PROXIMO z Pecna, przed wykonaniem usługi zrobili nam wycenę. Profesjonalnie i kompleksowo podeszli do wykonania tego zlecenia, doskonale sobie poradzili. Wykonali kawał dobrej roboty w korzystnej cenie.

dont
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 57

Powrót do góry Go down

Pisanie by daniel36Wilk12 Pon Maj 23, 2022 10:36 am

Na podłogę naprawdę super sprawdzą się deski wpc https://expertwpc.pl

daniel36Wilk12
Nowy
Nowy

Liczba postów : 9

https://humanicus.pl/zespol/lek-justyna-maselek/18

Powrót do góry Go down

Pisanie by slyntt Czw Lip 28, 2022 6:52 pm

Wiecie co, jeżeli o mnie chodzi, to ostatnio zastanawiałam się jaka farba do łazienki na sufit będzie najlepszym wyborem do mojego mieszkania. Znajoma z pracy podpowiedziała mi, że na stronie portalu dulux.pl można znaleźć tego typu porady i nie tylko. Dajcie znać, jakie wy macie zdanie na ten temat.

slyntt
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 331

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Wto Wrz 27, 2022 12:31 pm

Czy wiecie jak są połączone kolory z naszym nastrojem? Jeżeli jesteście zainteresowani tematem aranżacji wnetrz, to polecam Wam sprawdzić stronę https://fototapety24.org , na której znajdziecie wiele porad odnośnie użycia fototapety.

Sara212
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 1421

Powrót do góry Go down

Pisanie by helmer48 Czw Lis 03, 2022 2:09 pm

Ile mniej więcej kosztuje ocieplenie strychu?
helmer48
helmer48

Powrót do góry Go down

Pisanie by olendzka Wto Lis 08, 2022 5:37 pm

do takiego remontu poddasza trzeba się przede wszystkim odpowiednio przygotować. zakup niezbędnych narzędzi czy materiałów budowlanych to pierwszy krok. Udane zakupy zrobicie na pewno w sklepie Good Majster https://www.goodmajster.pl/. Szeroki asortyment, konkurencyjne ceny, szybka realizacja zamówień. Można tez liczyć na sympatyczną i profesjonalną obsługę klienta.

olendzka
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 118

Powrót do góry Go down

Pisanie by bocian Wto Lis 15, 2022 7:12 am

Przed tobą nie lada wyzwanie. Remontując dach w starym domu, warto odpowiednio się do tego przygotować i na pewno korzystać z dobrej jakości narzędzi, akcesoriów i materiałów. Gdybyś potrzebował kotew, to te z https://e-armet.pl/pl/c/Kotwy-Metalowe/74 naprawdę są super! Nadają się i do betonu i do drewna.

bocian
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 432

Powrót do góry Go down

Pisanie by corbin69 Czw Lis 17, 2022 1:54 pm

Też aktualnie robię remont, ponieważ niedawno zalało mi mieszkanie. Niestety nie obyło się bez wzywania fachowców, którzy musieli osuszyć ściany, ponieważ gdyby tego nie zrobili to prawdopodobnie zrobiłaby się pleśń.

Liczba postów : 1

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 1 z 2 1, 2  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: