Nasz dom, nasze aranżacje
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Krem do opalania z filtrem Jaki wybrać?

+4
Sara212
tawok98
risox
sikexi
8 posters

Go down

Krem do opalania z filtrem Jaki wybrać? Empty Krem do opalania z filtrem Jaki wybrać?

Pisanie by sikexi Czw Lip 14, 2022 7:42 pm

Krem do opalania z filtrem. Jaki wybrać? 10, 15, 20, 30, a może 50 SPF?

sikexi
Nowy
Nowy

Liczba postów : 6

Powrót do góry Go down

Krem do opalania z filtrem Jaki wybrać? Empty Re: Krem do opalania z filtrem Jaki wybrać?

Pisanie by risox Pią Lip 15, 2022 4:30 pm

Nadal jednak ochronę SPF 5 uważa się za słabą, dlatego specjaliści polecają kremy z SPF minimum 15, a najlepiej SPF 30. Ten ostatni filtr bowiem pochłania do 97% szkodliwego promieniowania. Zasada jest w rzeczywistości bardzo prosta: im wyższy współczynnik SPF, tym lepsza ochrona. Na rynku można znaleźć kremy z SPF 50.

risox
Nowy
Nowy

Liczba postów : 7

Powrót do góry Go down

Krem do opalania z filtrem Jaki wybrać? Empty Re: Krem do opalania z filtrem Jaki wybrać?

Pisanie by tawok98 Nie Lip 17, 2022 4:21 pm

Często kremy do opalania z filtrem SPF 50 mają tłustą i ciężką konsystencję, przez co ich nie lubimy, bo po ich użyciu nasze ciało nieestetycznie się świeci.   Na szczęście można znaleźć takie o lżejszej formule, które nie wykazują właściwości komedogennych, czyli nie zapychają porów.
W nowy katalog avon możesz wybrać odpowiedni filtr przeciwsłoneczny, a także produkty pielęgnacyjne po opalaniu i upałach. Twoja skóra zasługuje na opiekę.

tawok98
Nowy
Nowy

Liczba postów : 8

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Sro Wrz 07, 2022 2:55 pm

Z kosmetyków jakiej firmy korzystacie w Waszym przypadku i dlaczego?

sztukateria elewacyjna

Sara212
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 1421

Powrót do góry Go down

Pisanie by Baśka98 Sro Wrz 21, 2022 12:35 pm

Wybieramy się na urlop kupiłam sobie fajny krem do opalania i super bieliznę do spania na urlopie
halka wiskozowa nocna

w kolorze beżowym bardzo ładny model i super się prezentuje

Baśka98
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 63

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maruder Pon Lip 24, 2023 12:25 pm

Wiem, że wiele osób zmagających się z problematyczną skórą obawia się stosowania filtrów przeciwsłonecznych ze względu na potencjalne zapychanie porów. Znalazłem jednak interesujące informacje na stronie https://www.trustedcosmetics.pl/jakie-filtry-przeciwsloneczne-nie-zapychaja-skory/ które wskazują, jakie filtry są bezpieczne dla takiej skóry.

Maruder
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 786

Powrót do góry Go down

Pisanie by madmax Sro Lip 10, 2024 12:29 pm

Nie opalam się, mam cerę zbyt jasną, by wychodzić na słońce, to podobno w moim przypadku niebezpieczne. Używam jednak kremów marki Janda https://janda.pl/krem-na-noc-typ-produktu-produkty-janda/, szczególnie na noc, bo wieczorami miewam trochę czasu dla siebie, a poranki sami wiecie, jak to jest – bieganina przed pracą. Skóra bardzo zyskała na stosowaniu kremów tej marki, mogę Wam je polecić, wiedząc, że na bank podziałają. Jestem tego doskonałym przykładem.
madmax
madmax
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 90

Powrót do góry Go down

Pisanie by bocian Sro Sie 28, 2024 5:05 pm

Sprawdź, jakie kosmetyki do pielęgnacji twarzy warto kupić w Rossmannie. Artykuł https://www.odlotowapiekno.pl/nowosci-w-drogeriach/xgtz/dobre-kosmetyki-do-pielegnacji-twarzy-w-rossmannie.html przedstawia rekomendacje najlepszych produktów, które pomogą zadba

bocian
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 432

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: