Jaki probiotyk
+6
cpurdy
Andzia
olen40
jayme83
koelpin.giovanna
Maria1990
10 posters
Strona 1 z 1
Jaki probiotyk
Probiotyki są niczym innym jak pożytecznymi, żywymi drobnoustrojami, które po podaniu zasiedlają organizm gospodarza i mają korzystny wpływ na jego zdrowie. Najczęściej pochodzą one z mikroflory jelitowej człowieka. Jakie probiotyki kupujecie i gdzie zamawiacie ? Czy ktoś miał okazje i zamawiał probiotyk na tej stronie https://ktomalek.pl/probiotyki-prebiotyki-synbiotyki/k-14/1 ?
Maria1990- Klikacz
- Liczba postów : 19
Re: Jaki probiotyk
Sama zastanawiam się nad jakimiś skutecznymi probiotykami.
koelpin.giovanna- Liczba postów : 4
Ja zawsze jem jegurt zażywając antybiotyki.
jayme83- Liczba postów : 4
Dzięki za rozjaśnienie, teraz już wiem co kupić.
olen40- Liczba postów : 4
Polecam probiotyk lactobacillus gasseri. Najlepszy ze wszystkich na rynku. Ja swój probiotyk lactobacillus gasseri znalazłam tu https://www.naturawit.pl/product-pol-46-Swanson-Probiotyk-Lactobacillus-Gasseri-60-kapsulek.html
Andzia- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 181
Dzięki za wszystkie polecenia! Na pewno zapamiętam
cpurdy- Liczba postów : 4
Nie wiem, jak wy uważacie, ale ja jestem zdania, że warto zadbać o florę bakteryjną jelit nie tylko podczas stosowania antybiotyku. Weźmy tak dla przykładu zmianę strefy klimatycznej. Wiele osób decyduje się dalekie wakacje w ciepłe kraje. Często wybieramy się tam razem ze swoimi dziećmi. Warto w takim przypadku zadbać o nie i ich jelita. Wówczas można zastosować rozwiązanie dedykowane najmłodszych, jak np. te https://www.acidolac.pl/produkty/dla-niemowlat-i-dzieci tutaj. Nie można także zapominać o częstych problemach u najmłodszych, czyli biegunkach i wymiotach. Należy w takim przypadku uzupełniać nie tylko płyny, ale również składniki mineralne w organizmie naszych maluszków. Według mnie dobrze jest mieć w zanadrzu taki produkt, który to ułatwi. W końcu nigdy nie wiadomo, kiedy takie nieprzyjemne sytuacje mogą mieć miejsce. Swoją drogą, jak wy do tego podchodzicie? Macie takie elektrolity w domowej apteczce, czy nie? Napiszcie, jak to u was wygląda i co w takich sytuacjach robicie, że by pomóc swoim dzieciom.
oliwia- Klikacz
- Liczba postów : 22
Zgadzam się w 100%. O mikroflorę jelitową trzeba dbać non stop niezaleznie od tego czy się bierze jakieś leki czy nie. Szczególnie teraz myślę że powinniśmy pomyślec o niej bardziej. Bo stres silnie oddziałuje na żołądek jak i jelita. Ja już w czasie pandemii zaczełam stosować sanprobi stress, bo po prostu potrzebowałam obniżenia napięcia emocjonalnego, które przełożyło się na problemy żołądkowo-jelitowe.
Wariux- Klikacz
- Liczba postów : 36
Przy wyborze probiotyku należy zwrócić uwagę przede wszystkim na wybór odpowiedniego szczepu bakterii. Na dobrym preparacie probiotycznym powinna znajdować się informacja o rodzaju i gatunku szczepu bakteryjnego. Wiadomi,że nie każdy z nas będzie się na tym znał, dlatego też warto udać się z takim zapytaniem do lekarza,który szybko rozwieje wszelkie nasze wątpliwości i zaleci to, co najlepsze dla naszego zdrowia. By wizyta odbyła się szybko, by nie trzeba było na nią zbyt długo czekać, warto skontaktować się z Centrum Medycznym Danea https://danea.pl/
tymianka- Klikacz
- Liczba postów : 21
Jeśli o mnie chodzi to swojemu dziecku suplementuję multilac baby bo to probiotyk z prebiotykiem w składzie, nie musze go trzymać w lodówce i można go podawać wraz z lekiem i wystarczy tylko raz dziennie
iga22- Forumowy pisacz
- Liczba postów : 64
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: