Uzależnienie w rodzinie
+3
truskaweczka
Mindi
Lodzia
7 posters
Strona 1 z 1
Uzależnienie w rodzinie
Nie ważne, jaki jest to rodzaj uzależnienia. Czy alkoholizm, czy narkomania, czy też może lekomania. Zawsze najważniejsze jest wsparcie najbliższych osób. Nie można ciągle karcić i potępiać takiej osoby, ponieważ na pewno miała ona jakiś powód, przez który wpadła w nałóg. Najlepszym wyjściem jest leczenie na przykład w dobrym ośrodku terapii uzależnień Forest. Oferuje bardzo komfortowe warunki dla takich osób.
Lodzia- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 131
Re: Uzależnienie w rodzinie
Jasne, trzeba wspierać, ale pamiętajmy jednocześnie, że uzależnienie nie dotyczy jedynie osoby uzależnionej. Mój tata pił od kiedy pamiętam i teraz ja musiałam wybrać się na terapie DDA. Także jest to naprawdę duży problem i zdaję sobie sprawę, że wiele osób ma podobnie. Mi pomogli w https://psychomedic.pl/psychiatra-katowice/ i każdemu, kto ma syndrom DDA polecam się tu udać.
Mindi- Klikacz
- Liczba postów : 31
Teraz to jest bardzo dużo różnych ośrodków leczenia uzależnień. Ale nie w każdym zajmują się każdym uzależnieniem. Bo akurat w ośrodku Lewin znajdziemy pomoc oraz wsparcie w każdym rodzaju uzależnienia. Pamiętajmy, że wyjście z nałogu wcale takie łatwe nie jest dlatego też tak bardzo ważny jest pobyt w tym środku. Bo jednak terapeuci doskonale wiedzą jak mają nam pomóc i zachęcić do walki z naszym nałogiem.
truskaweczka- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 186
Uzależnienie bliskiej osoby, krzywdzi wszystkich dookoła a osoba chora nie zdaje sobie z tego sprawy. Ciężko takim ludziom wytłumaczyć, że nie krzywdzi tylko siebie, ale również bliskich. Pomocą służy ośrodek terapii uzależnień Nefo. To właśnie oni pokierują Cię w dobrą stronę.
Maria1990- Klikacz
- Liczba postów : 19
Wiadomo, że kluczowa jest samoświadomość o posiadaniu uzależnienia. Bez tego ciężko kogokolwiek zmusić do leczenia. Gdy mój znajomy miał problem z narkotykami, to bardzo dużo czasu spędziliśmy na rozmowie i ewentualnych metodach leczenia. W końcu sam podjął decyzję o leczeniu w Madarvit. 28 dni terapii i naprawdę widzę u niego poprawę. Warto walczyć do końca, nie można się poddać.
slyntt- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 331
Uzależnienie w rodzinie to przykra sprawa. Może terapia pomoże.
schaefer22jarrett- Liczba postów : 4
Tutaj z pewnością potrzebna jest terapia i nie tylko dla osoby uzależnionej ale także dla rodziny, która również cierpi z tego powodu a nawet są współuzależnieni. Może warto zgłosić się do ośrodka Forest? Z tego co wiem, to tam zajmują się prowadzeniem terapii.
Ester89- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 91
Similar topics
» Zdrowie a uzależnienie
» uzależnienie jak sobie radzić
» Przemoc w rodzinie
» Alkoholizm w rodzinie
» blog o wychowaniu i rodzinie
» uzależnienie jak sobie radzić
» Przemoc w rodzinie
» Alkoholizm w rodzinie
» blog o wychowaniu i rodzinie