Nasz dom, nasze aranżacje
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Dziecko w podróży

+22
dhessel
Milka11
Baśka98
IngaIguana
kaminskawerka
KasjuszMag
bria.willms
Koral
Nikita
sywi
Andzia
pagac.cierra
Sara212
belle62
Tati17
verlie.heathcote
feest.heaven
kasia17
mruczek
truskaweczka
slyntt
Maria1990
26 posters

Strona 1 z 2 1, 2  Next

Go down

Dziecko w podróży Empty Dziecko w podróży

Pisanie by Maria1990 Wto Lis 12, 2019 4:57 pm

Zapewne niektórzy z Was niebawem staną przed dylematem, który fotelik samochodowy wybrać dla starszego dziecka. Nim się zdecydujecie poczytajcie trochę o alternatywie dla fotelika jaką są pasy Smart Kid Belt. Zajrzyjcie na stronę: https://smartkidbelt.com/pl/ , z której dowiedziecie się istotnych aspektów, które mnie przekonały do zakupu tych pasów.

Maria1990
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 19

Powrót do góry Go down

Dziecko w podróży Empty Re: Dziecko w podróży

Pisanie by slyntt Sob Gru 07, 2019 6:55 pm

Hejka Wam wszystkim Razz. W mojej opinii naprawdę bardzo dobrym rozwiązaniem jest posprawdzać sobie sieć w poszukiwaniu jakiejś ciekawej firmy. Jeżeli chodzi o rzeczy dla dzieci to polecam zerknąć na stronę ekomaluch.pl Naprawdę świetny sklep online. Mają nawet kapcie do żłobka dla dzieci.

slyntt
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 333

Powrót do góry Go down

Pisanie by truskaweczka Pon Sty 27, 2020 10:22 am

Wybierając się w jakąkolwiek podróż z dzieckiem należy przede wszystkim mieć bardzo dobry i bezpieczny fotelik samochodowy no i dobrze by był on w miarę wygodny. Ja kilka dni temu zamówiłam bardzo fajny fotelik z tego sklepu https://www.sklep-smile.pl/foteliki-samochodowe/9-36kg i dzięki temu mam pewność,że moje dzieci siedzą bezpiecznie no i w miarę wygodnie

truskaweczka
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 186

Powrót do góry Go down

Pisanie by mruczek Sro Wrz 30, 2020 1:04 pm

Skoro mowa o podróżowaniu. To zastanawiam się jakim mlekiem dokarmiać niemowlę Bo jednak podczas jazdy samochodem to nie zawsze mam możliwość zjechania na bok. A tak w razie czego nawet starszy syn może potrzymać butelkę z mlekiem swojemu braciszkowi. To też zastanawiam się nad tym jaki rodzaj mleka będzie najlepszy

mruczek
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 162

Powrót do góry Go down

Pisanie by kasia17 Pon Sty 18, 2021 6:10 pm

Jak wyjeżdzamy z dziećmi na weekendy to zawsze zabieram ze sobą zabawki sensoryczne dla maluszków. O ich zaletach dowiedziałam się w internecie tutaj https://www.bee.pl/zabawki-sensoryczne-czym-sa-a-974.html . Cała rodzina się nimi bawi polecam.

kasia17
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 26

Powrót do góry Go down

Pisanie by mruczek Sob Lut 27, 2021 10:30 am

Podróżowanie z dziećmi to żaden problem. Wystarczy tylko bardzo dobrze to zaplanować. Ale nie zawsze miłe są powroty z takich podróży. Bo na przykład zauważyłam, że u mojego synka pojawiały się pleśniawki u niemowlaka i zastanawiam się od czego mogły one się pojawić. Czy wiecie może coś więcej na ten temat?

mruczek
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 162

Powrót do góry Go down

Pisanie by feest.heaven Nie Mar 14, 2021 5:30 pm

Ciąża wcale nie musi przekreślać twoich wakacyjnych planów – wyjazd na weekend czy nawet wymarzona podróż do ciepłych krajów może się udać, jeśli tylko zadbasz o swoje bezpieczeństwo. O czym pamiętać, planując wakacje w ciąży? Na portalu mamazone.pl znalazłam wiele więcej ciekawych informacji w temacie. Sprawdź koniecznie, czy ubezpieczenie, jakie posiadasz, jest ważne w kraju, do którego jedziesz. Czy będziesz mogła liczyć na pomoc w razie wystąpienia ciążowych komplikacji, nagłego wypadku, czy polisa gwarantuje pokrycie kosztów ewentualnego porodu - to kolejne ważne pytania, na które powinnaś znać odpowiedź.

feest.heaven

Liczba postów : 4

Powrót do góry Go down

Pisanie by verlie.heathcote Pon Mar 15, 2021 2:32 pm

A jakie środki na chorobę lokomocyjną?

verlie.heathcote

Powrót do góry Go down

Pisanie by Tati17 Pon Cze 07, 2021 4:22 pm

Moje dziecko uwielbia podróże. Widzę, że to nawet sprawia mu radość. Zawsze jak wożę je do prywatny żłobek swarzędz to jest mega zadowolone i nie może doczekać się jak tylko ujrzy inne dzieci.

Tati17
Nowy
Nowy

Liczba postów : 11

Powrót do góry Go down

Pisanie by belle62 Pią Cze 11, 2021 2:56 pm

Mój syn zawsze musi zażyć lokomotiv.
belle62
belle62

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Sro Wrz 29, 2021 9:45 am

Ja znam wiele fajnych skalpów internetowych. Jednym z nich jest https://tamaja.pl/wyprawka-dla-dziecka bardzo serdecznie go wam polecam. To tutaj jest wiele produktów dla dzieci. Sa zabawki dobrej jakości ale też gadżety i akcesoria. Fajne dobre i niedrogie produkty. Koniecznie zapoznajcie sie z oferta tego sklepu.

Sara212
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 1429

Powrót do góry Go down

Pisanie by pagac.cierra Sro Paź 13, 2021 11:49 am

Niedługo wyjeżdżam na pierwsze wakacje z moim dzieckiem Smile Poszukuje ciepłego kocyka, który sprawdzi się w podróży. Przeglądając kocyki dla niemowlaka, szybko zorientujemy się, że wybór jest ogromny. W ofertach sklepów z akcesoriami dla dzieci możemy znaleźć kocyki dzianinowe, bawełniane, bambusowe, wełniane, muślinowe, minky oraz wykonanie z połączeń tych materiałów. Jaki kocyk dla niemowlaka zatem wybrać, aby ogrzewał dziecko, ale go nie przegrzewał, był miły w dotyku, trwały, piękny i praktyczny?

Liczba postów : 2

Powrót do góry Go down

Pisanie by Andzia Pon Gru 27, 2021 2:23 pm

Na zimę modne czapki dla dzieci można znaleźć https://kabak.com.pl/kategoria/czapki-dla-dzieci Moje dzieci już noszą swoje modne czapki dla dzieci Smile

Andzia
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 181

Powrót do góry Go down

Pisanie by sywi Sro Lut 23, 2022 2:24 pm

Mam dwójkę dzieci i teraz młodszy poszedł do przedszkola, gdzie mają program nowa era mowiace obrazki https://swiatprogramow.pl/mowiace-obrazki-logopedia-pro.html jest to świetne rozwiązanie dla takich pociech. Nasz starszy syn niemiał takich opcji w szkole, a ten ma i widzimy, że szybciej wszystko rozumie.

sywi
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 66

Powrót do góry Go down

Pisanie by Andzia Sro Mar 02, 2022 2:00 pm

Świetna alternatywa dla klasycznych pieluch jednorazowych. Takie pieluszki muślinowe świetnie się sprawdzają, nie podrażniają skóry i dobrze chłoną. Polecam

Andzia
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 181

Powrót do góry Go down

Pisanie by Nikita Czw Kwi 14, 2022 3:32 pm

Kiedy wybieramy się w podróż z naszymi pociechami, warto zadbać nie tylko o ich komfort,bezpieczeństwo, ale też o to,by się nie nudziło podczas jazdy autem.
Dobrym rozwiązaniem jest zakup kolorowych kredek,mazaków, albo masy plastycznej https://adkpapierniczy.pl/114-masy-plastyczne
Dziecko zajmie się, będzie w sposób kreatywny mogło spędzić czas w podróży.

Nikita
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 18

Powrót do góry Go down

Pisanie by Koral Sro Lip 13, 2022 6:58 pm

Alternatywa do fotelików jaką jest Smart KId Belt doskonale sprawdzi się podczas wakacyjnych wyjazdów gdy będziemy się przemieszczać wypożyczonym autem, taksówką czy busem. A jeżeli ktoś ma wątpliwości co o tego nowoczesnego urządzenia to proponuje przeczytać artykuł, w którym odpowiadają na pytanie czy jest on bezpieczny dla dzieci czy konkurencji https://www.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja/smart-kid-belt-niebezpieczny-dla-dzieci-czy-dla-konkurencji/hs2jrjm.

Koral
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 64

Powrót do góry Go down

Pisanie by bria.willms Sro Lip 13, 2022 7:12 pm

Błagam Was, smartkid fotelika nie zastąpi. Reklamowanie tego jest żałosne.
bria.willms
bria.willms

Powrót do góry Go down

Pisanie by KasjuszMag Pon Sie 08, 2022 12:40 pm

Podróż z dzieckiem to mega wyzwanie, należy pamiętać o wszystkim. Trzeba wziąć przewijak, jakiś materac dziecięcy czy kocyk dla dziecka.

KasjuszMag
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 172

Powrót do góry Go down

Pisanie by kaminskawerka Czw Sie 11, 2022 8:17 pm

bria.willms napisał:Błagam Was, smartkid fotelika nie zastąpi. Reklamowanie tego jest żałosne.

Tu nie chodzi o reklamę Smart Kid Belt. Tylko o podejście producentów fotelików, którzy uważają że ich rozwiązanie jest najlepsze. A tak nie jest. Bo to co mówią, a to co pokazują testy, to zupełnie inna rzeczywistość. I o tym juz nawet niektórzy dziennikarze piszą. Przeczytaj sobie np. artykuł na portalu o bezpieczeństwie drogowym BRD24. Jeden z lepszych tego typu na rynku. Tam wyraźnie napisano jak branża fotelikowa wygląda i jak działa. Jak potrafią oszukiwać na wykonywanych testach. Ludzie nieświadomi uwierzą we wszystko, co oni mówią, ale fachowcy pokazują, że niektóre ich testy są robione od razu z tezą. Przy ustawianiu testu, doborze samych manekinów potrafią tak dobrać warunki, by wyniki wyszły korzystne w danym teście dla nich. A jak są testy niezależne od nich, to wynik już jest kompletnie inny. To taka ciekawostka.

kaminskawerka
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 62

Powrót do góry Go down

Pisanie by IngaIguana Sro Wrz 14, 2022 2:35 pm

Mój mały niestety ma chorobe lokomocyjną i próbowaliśmy wielu rozwiązań. Jedynym trafnym okazał się być Aviomarin Natural który zawiera naturalne składniki takie jak ekstrakt z imbiru

IngaIguana
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 53

Powrót do góry Go down

Pisanie by Baśka98 Wto Paź 11, 2022 6:51 pm

Musi być ubrane wygodnie i ciepło.
Dlatego zakładam mu rajstopy
by nie zmarzło w czasie podróży

Baśka98
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 63

Powrót do góry Go down

Pisanie by Milka11 Wto Paź 25, 2022 11:36 am

u nas przy dłuższej jeździe autem zawsze musimy brać Lokomotiv . Niestety bez tego wymioty gwarantowane

Milka11
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 22

Powrót do góry Go down

Pisanie by Baśka98 Pią Lis 25, 2022 7:41 pm

Wyjeżdżamy na święta więc kupiłam dziecku ciepłą czapkę
i sobie też kupiłam podobnąSmile

Baśka98
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz