Nasz dom, nasze aranżacje
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Oświetlenie dla mebli

+18
bocian
Dorik77
nitek
joanna
KasjuszMag
Maruder
sferry
macejkovic.jalen
Andzia
miko
Kłaczek25
nitzsche.jerrell
wrempel
okon.jamey
vkozey
Domis3223
mruczek
Goniaqq
22 posters

Go down

Oświetlenie dla mebli  Empty Oświetlenie dla mebli

Pisanie by Goniaqq Sro Mar 21, 2018 11:28 am

jesteśmy w trakcje remontu mieszkania i zastanawiamy sie nad ciekawymi rozwiązaniami. Jednym z nich jest funkcjonalne oświetlenie od TCO https://www.tco.com.pl/ . Podoba mi się ich jakość i to jakie mozliwości daje własnie takie oświetlenie. Wy macie w swoich domach takie dodatki ?

Goniaqq
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 96

Powrót do góry Go down

Oświetlenie dla mebli  Empty Re: Oświetlenie dla mebli

Pisanie by mruczek Pią Sty 15, 2021 9:30 am

Ja jakoś nie mam przekonania co do takiego rodzaju oświetlenia. Jak już wolę zainwestować w jakiś lepszy rodzaj lampy. I takiego rozwiązania dla mnie szukałam i znalazłam taką ofertę żarówek na https://altavola-design.pl/product-pol-752-Zarowka-Edison-LED-6W.html . Może i nie jest to takie nowoczesne rozwiązanie ale mi się wydaje, że bardzo dobre i praktyczne. A poza tym taki rodzaj żarówki bardzo ładnie nawet sam się prezentuje. To też zdecydowanie taką żarówkę zamówię do domu.

mruczek
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 162

Powrót do góry Go down

Pisanie by Domis3223 Wto Sty 26, 2021 9:00 am

Fajne oświetlenie, w swojej ofercie ma Sklep z lampami, znajdziesz u nich oświetlenie ścienne halogeny czy oświetlenie dla szaf, na pewno kupisz tam wszystko, czego poszukujesz.

Domis3223
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 35

Powrót do góry Go down

Pisanie by vkozey Wto Maj 25, 2021 11:23 am

Czy jest to w ogóle jeszcze modne?
vkozey
vkozey

Liczba postów : 4

Powrót do góry Go down

Pisanie by okon.jamey Czw Cze 24, 2021 8:04 am

Można na przykład postawić na listwy ledowe, powinny się dobrze sprawdzić.
okon.jamey
okon.jamey

Powrót do góry Go down

Pisanie by wrempel Pią Wrz 17, 2021 1:22 pm

Skoro jesteśmy w temacie oświetlenia chciałabym zapytać o rozwiązaniem jakim jest zamontowanie halogenów ledowych https://oneled.pl/halogeny-led. Pierwszym i prawdopodobnie najczęściej stosowanym miejscem, w których używa się naświetlaczy LED, są elewacje budynków przemysłowych, z których doświetlają one wszelkiego rodzaju place firmowe, czy drogi bezpieczeństwa. Naturalny sposobem montażu halogenów LED jest właśnie montaż do elewacji, a szeroki kąt świecenia zapewnia światło na dużym obszarze.
wrempel
wrempel

Powrót do góry Go down

Pisanie by nitzsche.jerrell Nie Lis 21, 2021 6:22 pm

Mi też się one podobają. Pozdrawiam! Very Happy
nitzsche.jerrell
nitzsche.jerrell

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kłaczek25 Sro Gru 15, 2021 11:50 pm

Jak chcesz oświetlić meble w ładny sposób to postaw na oświetlenie LED w różnych kombinacjach. Na branżowych portalach profil LED jak wybrać szybko się dowiesz i na pewno coś wybierzesz. Pamiętam że sklep LEDDO specjalizuje się w takim oświetleniu i na pewno tam coś zakupisz.

Kłaczek25
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 384

Powrót do góry Go down

Pisanie by miko Czw Lut 17, 2022 1:19 pm

Jeżeli chodzi o oświetlenie, to my się zaopatrzyliśmy w lampy, żarówki, itp. w jednym sklepie. Sprawdzaliśmy różne sklepy stacjonarne i online i to właśnie w necie znaleźliśmy sklep Lampy i gniazdka. Tam wybór jest ogromny, mają także na przykład taśmy LED, które również w naszym domu zostały użyte, świetnie się one prezentują i nam sprawdzają. Wszystko, co zamówiliśmy od nich, przyszło szybko, produkty były odpowiednio zapakowane, dotarły w doskonałym stanie, polecam.

miko
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 45

Powrót do góry Go down

Pisanie by Andzia Czw Mar 31, 2022 10:27 am

Szukałam ledów do oświetlenia szafek w kuchni i natrafiłam na takie coś- szynoprzewód biały. Świetna sprawa i myślę, że strzał w dziesiątkę. Dużo lepszy od zwykłych ledów i bardziej trwały.

Andzia
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 181

Powrót do góry Go down

Pisanie by macejkovic.jalen Nie Kwi 24, 2022 10:05 pm

Zgadzam się z większością Was, że taraz to najlepiej inwestować w oświetlenie led. My jesteśmy na etapie wyboru plafonu led , chcielibyśmy kupić coś tego typu: https://vled.pl/kategoria-produktu/plafony/plafony-led/ . W sumie to nie zastanawialiśmy się za długo nad wyborem samego oświetlenia. LEDy są tanie i energooszczędne, więc dla nas było oczywiste, że będziemy montować właśnie je Smile

macejkovic.jalen

Powrót do góry Go down

Pisanie by sferry Pon Maj 30, 2022 11:58 am

Zastanawiam się nad taśmą led. Co Wy na to?
sferry
sferry

Powrót do góry Go down

Pisanie by Maruder Sob Cze 04, 2022 11:12 am

Kiedy faktycznie zależy nam na takim oświetleniu to jak dla mnie niezwykle dobrym rozwiązaniem jest posiadanie paneli LED. Kiedy ktoś jeszcze nie jest zdecydowany to na pewno na stronie http://www.ohho.pl/montaz-paneli-led-dlaczego-warto/ świetnie wyjaśniono dlaczego warto jest zdecydować się na montaż takich paneli. Uważam, że takie informacje są bardzo ważne.

Maruder
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 785

Powrót do góry Go down

Pisanie by KasjuszMag Czw Sie 04, 2022 7:57 am

Może jakaś oprawa awaryjna się nada do takiego przedsięwzięcia.

KasjuszMag
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 172

Powrót do góry Go down

Pisanie by joanna Wto Lis 15, 2022 6:35 pm

A oświetlenie do domu, to ogólnie gdzie polecacie kupić? Ja właśnie znalazłam firmę Iluve, która oferuje między innymi lampy sufitowe i różne inne artykuły. Zastanawiam się czy właśnie tam nie dokonać zakupu? Co wy na to?

joanna
Forumowy pisacz
Forumowy pisacz

Liczba postów : 52

Powrót do góry Go down

Pisanie by KasjuszMag Czw Gru 08, 2022 11:22 am

To już chyba zależy, jaki rodzaj oświetlenia wewnętrznego potrzebujesz. Czy potrzebujesz mocnego, słabego i w jakim stylu.

KasjuszMag
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 172

Powrót do góry Go down

Pisanie by nitek Pon Sty 23, 2023 2:32 pm

Szczerze to pierwszy raz słyszę o takim rozwiązaniu, ale no jak widać ta dziedzina dość mocno się rozwinęła w ostatnim czasie i ciągle się rozwija. W sumie to może na https://www.lighting.philips.pl znajdziesz jakieś ciekawe rozwiązania? Zajrzeć możesz bo to nic Ciebie nie kosztuje.

nitek
Klikacz
Klikacz

Liczba postów : 15

Powrót do góry Go down

Pisanie by Dorik77 Wto Mar 07, 2023 11:08 am

No to w takim razie jeżeli zastanawiacie się nad taką opcją jak oświetlenie LED-owe do swojego mieszkania to na pewno warto zajrzeć do świetnego artykułu https://sobir.pl/oswietlenie-led-a-zdrowie/ z którego dowiecie się więcej. Przede wszystkim ma wiele korzyści, choć ma ono też swoich przeciwników, zniechęconych często ogólnymi uprzedzeniami, martwiących się o szkodliwość tego rozwiązania. Jednocześnie nie znając dokładnych aspektów oraz ich zalet. Pozdrawiam serdecznie i dajcie znać na co się ostatecznie zdecydowaliście.

Dorik77
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 105

Powrót do góry Go down

Pisanie by bocian Pon Mar 20, 2023 6:01 pm

Wiesz co, nie ma co podejmować decyzji zbyt pochopnie. Obecnie jest wiele sklepow oferujących oświetlenie, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie, co spełni Twoje oczekiwania. Mnie osobiście spodobała się oferta https://area-led.eu/pol_m_Oswietlenie-dekoracyjne-LED-247.html Nigdzie indziej nie widziałem tak bogatego asortymentu, co właśnie tutaj.

bocian
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 432

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sara212 Pią Lip 07, 2023 8:55 am

W jakim sklepie kupowaliście meble do Waszych wnętrz?

Kostium kąpielowy dla dziewczynki

Sara212
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 1415

Powrót do góry Go down

Pisanie by qwe Pon Lip 17, 2023 8:02 am

W moim przypadku świetnym rozwiązaniem okazał się kinkiet do salonu warszawa z oferty kuplampy.pl Oferują niezwykle szeroki wybór produktów idealnie nadających się do salonu, innych pomieszczeń mieszkalnych, biur a nawet przestrzeni handlowo-usługowych. Opcja, którą wybrałam charakteryzuje się minimalizmem i prostotą designu, dzięki czemu pięknie i spójnie komponuje się z całym wnętrzem. Zdecydowanie polecam! Wink

qwe
Ekspert młodszy
Ekspert młodszy

Liczba postów : 115

Powrót do góry Go down

Pisanie by Justyna Wto Lut 27, 2024 6:54 pm

No to w sumie mogę wam doradzić, aby sprawdzić sobie oferty leddo.pl - ponieważ tam znajdziecie świetne taśmy led, które w tym zakresie na pewno się sprawdzą najlepiej. Ja też znalazłam u nich wiele praktycznych produktów, przykładowo wpadły mi w oko lampy do łazienki . Wyglądają stylowo i mają doskonałe parametry.

Justyna
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 188

Powrót do góry Go down

Pisanie by Dawid94 Czw Mar 28, 2024 7:05 pm

A zwracacie też trochę uwagę na obecne trendy w temacie oświetlenia? Czy patrzycie tylko na praktyczność? Bo z doświadczenia wiem, że czasami ciężko połączyć te 2 rzeczy. Sam ostatnio miałem taki problem. Zapoznałem się z poradnikiem na stronie https://oryginalne-lampy.pl/jakie-oswietlenie-jest-teraz-modne i wiem już teraz, jakie oświetlenie chciałbym wybrać, ale ciężko mi znaleźć coś pasującego do mojego wnętrza. Macie jakieś rady na taki problem?
Dawid94
Dawid94
Starszy Ekspert
Starszy Ekspert

Liczba postów : 175

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics