Oświetlenie dla mebli
+18
bocian
Dorik77
nitek
joanna
KasjuszMag
Maruder
sferry
macejkovic.jalen
Andzia
miko
Kłaczek25
nitzsche.jerrell
wrempel
okon.jamey
vkozey
Domis3223
mruczek
Goniaqq
22 posters
Strona 1 z 1
Oświetlenie dla mebli
jesteśmy w trakcje remontu mieszkania i zastanawiamy sie nad ciekawymi rozwiązaniami. Jednym z nich jest funkcjonalne oświetlenie od TCO https://www.tco.com.pl/ . Podoba mi się ich jakość i to jakie mozliwości daje własnie takie oświetlenie. Wy macie w swoich domach takie dodatki ?
Goniaqq- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 96
Re: Oświetlenie dla mebli
Ja jakoś nie mam przekonania co do takiego rodzaju oświetlenia. Jak już wolę zainwestować w jakiś lepszy rodzaj lampy. I takiego rozwiązania dla mnie szukałam i znalazłam taką ofertę żarówek na https://altavola-design.pl/product-pol-752-Zarowka-Edison-LED-6W.html . Może i nie jest to takie nowoczesne rozwiązanie ale mi się wydaje, że bardzo dobre i praktyczne. A poza tym taki rodzaj żarówki bardzo ładnie nawet sam się prezentuje. To też zdecydowanie taką żarówkę zamówię do domu.
mruczek- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 162
Fajne oświetlenie, w swojej ofercie ma Sklep z lampami, znajdziesz u nich oświetlenie ścienne halogeny czy oświetlenie dla szaf, na pewno kupisz tam wszystko, czego poszukujesz.
Domis3223- Klikacz
- Liczba postów : 35
Czy jest to w ogóle jeszcze modne?
vkozey- Liczba postów : 4
Można na przykład postawić na listwy ledowe, powinny się dobrze sprawdzić.
okon.jamey- Liczba postów : 4
Skoro jesteśmy w temacie oświetlenia chciałabym zapytać o rozwiązaniem jakim jest zamontowanie halogenów ledowych https://oneled.pl/halogeny-led. Pierwszym i prawdopodobnie najczęściej stosowanym miejscem, w których używa się naświetlaczy LED, są elewacje budynków przemysłowych, z których doświetlają one wszelkiego rodzaju place firmowe, czy drogi bezpieczeństwa. Naturalny sposobem montażu halogenów LED jest właśnie montaż do elewacji, a szeroki kąt świecenia zapewnia światło na dużym obszarze.
wrempel- Liczba postów : 4
Mi też się one podobają. Pozdrawiam!
nitzsche.jerrell- Liczba postów : 4
Jak chcesz oświetlić meble w ładny sposób to postaw na oświetlenie LED w różnych kombinacjach. Na branżowych portalach profil LED jak wybrać szybko się dowiesz i na pewno coś wybierzesz. Pamiętam że sklep LEDDO specjalizuje się w takim oświetleniu i na pewno tam coś zakupisz.
Kłaczek25- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 384
Jeżeli chodzi o oświetlenie, to my się zaopatrzyliśmy w lampy, żarówki, itp. w jednym sklepie. Sprawdzaliśmy różne sklepy stacjonarne i online i to właśnie w necie znaleźliśmy sklep Lampy i gniazdka. Tam wybór jest ogromny, mają także na przykład taśmy LED, które również w naszym domu zostały użyte, świetnie się one prezentują i nam sprawdzają. Wszystko, co zamówiliśmy od nich, przyszło szybko, produkty były odpowiednio zapakowane, dotarły w doskonałym stanie, polecam.
miko- Klikacz
- Liczba postów : 45
Szukałam ledów do oświetlenia szafek w kuchni i natrafiłam na takie coś- szynoprzewód biały. Świetna sprawa i myślę, że strzał w dziesiątkę. Dużo lepszy od zwykłych ledów i bardziej trwały.
Andzia- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 181
Zgadzam się z większością Was, że taraz to najlepiej inwestować w oświetlenie led. My jesteśmy na etapie wyboru plafonu led , chcielibyśmy kupić coś tego typu: https://vled.pl/kategoria-produktu/plafony/plafony-led/ . W sumie to nie zastanawialiśmy się za długo nad wyborem samego oświetlenia. LEDy są tanie i energooszczędne, więc dla nas było oczywiste, że będziemy montować właśnie je
macejkovic.jalen- Liczba postów : 4
Zastanawiam się nad taśmą led. Co Wy na to?
sferry- Liczba postów : 4
Kiedy faktycznie zależy nam na takim oświetleniu to jak dla mnie niezwykle dobrym rozwiązaniem jest posiadanie paneli LED. Kiedy ktoś jeszcze nie jest zdecydowany to na pewno na stronie http://www.ohho.pl/montaz-paneli-led-dlaczego-warto/ świetnie wyjaśniono dlaczego warto jest zdecydować się na montaż takich paneli. Uważam, że takie informacje są bardzo ważne.
Maruder- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 785
Może jakaś oprawa awaryjna się nada do takiego przedsięwzięcia.
KasjuszMag- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 172
A oświetlenie do domu, to ogólnie gdzie polecacie kupić? Ja właśnie znalazłam firmę Iluve, która oferuje między innymi lampy sufitowe i różne inne artykuły. Zastanawiam się czy właśnie tam nie dokonać zakupu? Co wy na to?
joanna- Forumowy pisacz
- Liczba postów : 52
To już chyba zależy, jaki rodzaj oświetlenia wewnętrznego potrzebujesz. Czy potrzebujesz mocnego, słabego i w jakim stylu.
KasjuszMag- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 172
Szczerze to pierwszy raz słyszę o takim rozwiązaniu, ale no jak widać ta dziedzina dość mocno się rozwinęła w ostatnim czasie i ciągle się rozwija. W sumie to może na https://www.lighting.philips.pl znajdziesz jakieś ciekawe rozwiązania? Zajrzeć możesz bo to nic Ciebie nie kosztuje.
nitek- Klikacz
- Liczba postów : 15
No to w takim razie jeżeli zastanawiacie się nad taką opcją jak oświetlenie LED-owe do swojego mieszkania to na pewno warto zajrzeć do świetnego artykułu https://sobir.pl/oswietlenie-led-a-zdrowie/ z którego dowiecie się więcej. Przede wszystkim ma wiele korzyści, choć ma ono też swoich przeciwników, zniechęconych często ogólnymi uprzedzeniami, martwiących się o szkodliwość tego rozwiązania. Jednocześnie nie znając dokładnych aspektów oraz ich zalet. Pozdrawiam serdecznie i dajcie znać na co się ostatecznie zdecydowaliście.
Dorik77- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 105
Wiesz co, nie ma co podejmować decyzji zbyt pochopnie. Obecnie jest wiele sklepow oferujących oświetlenie, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie, co spełni Twoje oczekiwania. Mnie osobiście spodobała się oferta https://area-led.eu/pol_m_Oswietlenie-dekoracyjne-LED-247.html Nigdzie indziej nie widziałem tak bogatego asortymentu, co właśnie tutaj.
bocian- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 432
W jakim sklepie kupowaliście meble do Waszych wnętrz?
Kostium kąpielowy dla dziewczynki
Kostium kąpielowy dla dziewczynki
Sara212- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 1415
W moim przypadku świetnym rozwiązaniem okazał się kinkiet do salonu warszawa z oferty kuplampy.pl Oferują niezwykle szeroki wybór produktów idealnie nadających się do salonu, innych pomieszczeń mieszkalnych, biur a nawet przestrzeni handlowo-usługowych. Opcja, którą wybrałam charakteryzuje się minimalizmem i prostotą designu, dzięki czemu pięknie i spójnie komponuje się z całym wnętrzem. Zdecydowanie polecam!
qwe- Ekspert młodszy
- Liczba postów : 115
No to w sumie mogę wam doradzić, aby sprawdzić sobie oferty leddo.pl - ponieważ tam znajdziecie świetne taśmy led, które w tym zakresie na pewno się sprawdzą najlepiej. Ja też znalazłam u nich wiele praktycznych produktów, przykładowo wpadły mi w oko lampy do łazienki . Wyglądają stylowo i mają doskonałe parametry.
Justyna- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 188
A zwracacie też trochę uwagę na obecne trendy w temacie oświetlenia? Czy patrzycie tylko na praktyczność? Bo z doświadczenia wiem, że czasami ciężko połączyć te 2 rzeczy. Sam ostatnio miałem taki problem. Zapoznałem się z poradnikiem na stronie https://oryginalne-lampy.pl/jakie-oswietlenie-jest-teraz-modne i wiem już teraz, jakie oświetlenie chciałbym wybrać, ale ciężko mi znaleźć coś pasującego do mojego wnętrza. Macie jakieś rady na taki problem?
Dawid94- Starszy Ekspert
- Liczba postów : 175
Similar topics
» Jakie oświetlenie mebli w kuchni
» Nowoczesne oświetlenie
» Oświetlenie wewnętrzne
» Producent mebli metalowych
» Pranie mebli tapicerowanych warszawa
» Nowoczesne oświetlenie
» Oświetlenie wewnętrzne
» Producent mebli metalowych
» Pranie mebli tapicerowanych warszawa